Nieuws

Wij brengen samen, wat samen hoort

Wie is Paradigma in t kort?
Zonthermie is de sleutel voor een duurzamer energieverbruik.
Geen enkel manier van warmteproductie is zo schoon.
Met een gemiddelde ecologische terugverdientijd van 1,3 is de Paradigma
de meest ecologische verwarmingsbron.

De beste manier om efficiënt gebruik te maken van zonne-energie voor de verwarming van uw tapwater en woning is met een Paradigma AquaPakket. Als toonaangevend Duitse fabrikant/leverancier van verwarmingssystemen, ontwikkelde Paradigma eind jaren 80 verwarmingssystemen met een geïntegreerde zonlichtcollector. Vandaag behoren deze Paradigma zonneboilersystemen tot de meest innovatieve en concurrentiële systemen op de markt.

Het idee achter het Aqua systeem is even eenvoudig als geniaal
in plaats van het daartoe gebruikelijke water/antivries mengsel (glycol), wordt zuiver water als warmtedragend medium gebruikt. Dit vereenvoudigt en verkort niet alleen de montagetijd, er wordt ook aanzienlijk bespaard op onderhoud in vergelijking met de conventionele collectoren. Paradigma maakt het voor u eenvoudig om uw bestaande verwarmingsinstallatie uit te breiden met een zonnesysteem, in feite kan u onze collectoren beschouwen als een extra cv-ketel. Een vakman kan ons systeem probleemloos aan uw huidige installatie koppelen. Zo kunt u de reeds bestaande componenten, zoals bvb. uw boiler en/of ketel gewoon blijven gebruiken. Al onze Aquapakketten zijn beschikbaar zonder buffervat.

Premie voor zonneboilers
Momenteel wordt er door de Vlaamse overheid nog een premie gegeven van 550€/m² voor een zonneboiler met een max. van 2.750€ (max. 40% van het totale factuurbedrag)*

*zie voorwaarden www.eandis.be en www.infrax.be