Opslag van warmte

De zon levert energie, gratis en veel. Toch schijnt ze niet voortdurend; ’s nachts,’ s morgens vroeg, ’s avonds, bij slecht weer, zonnestralen breken en daarom is bufferen noodzakelijk . Althans op het eerste zicht. Aan de ene kant hebben wij de hoge kwaliteit vacuümbuiscollectoren,die het geringste beetje zon zelfs absorberen, aan de andere kant is de buffer het hart van uw verwarmingssysteem. Hij vangt de warmte op en u kunt deze gebruiken wanneer u wenst. Het maakt niet uit of u uw Aqua-systeem gebruikt voor warm water of verwarming: de zonnewarmte wordt altijd rendabel ingezet.

Een goede boiler zorgt steeds voor ogenblikkelijk warm water. Onze Paradigma zonnecollecteren zijn de meest optimale keuze als warmtebron voor de opwarming van uw boiler, zowel voor het rendement als voor het milieu mede door het Aqua-principe. De boilers zijn combineerbaar met verschillende warmtebronnen, zowel trage als snelle systemen en garanderen u steeds warm water en dit zonder wachttijd. Onze Paradigma boilers behoren tot de nieuwste generatie, zijn zeer zuinig en compact.

Hoe kies ik de juiste boiler/combibuffer voor mijn gezin/voor mijn toepassing?

tapwaterboilers_paradigma
Met een tapwaterboiler van Paradigma kunt snel en veilig warmwater opwarmen door de zon.

 

Aqua Expresso III
De combibuffer Aqua Expresso III levert een groot sanitair warmwater debiet volgens het doorstroomprincipe. Zeer groot comfort en toch zuinig.
Titan Plus
De titan Aqua Plus is een combibuffer met een geïntegreerd RVS buffervat (tank in tank). Hiermee kunt u door middel van zonne-energie uw sww (voor)verwarmen als ook verwarmingsondersteuning leveren.
buffervaten_paradigma
Wil u piekverbruiken opvangen dan kunnen onze super geïsoleerde buffervaten een ideale oplossing bieden om dit probleem te voorkomen.