Opslag van warmte

De voordelige waterbatterij

De zon levert energie, gratis en veel. Toch schijnt ze niet voortdurend; ’s nachts,’ s morgens vroeg, ’s avonds, bij slecht weer, zonnestralen breken en daarom is bufferen noodzakelijk . Althans op het eerste zicht.

Aan de ene kant hebben wij de hoge kwaliteit vacuümbuiscollectoren,die het geringste beetje zon zelfs absorberen. Aan de andere kant is de buffer het hart van uw verwarmingssysteem. Hij vangt de warmte op en u kunt deze gebruiken wanneer u wenst. Het maakt niet uit of u uw Aqua-systeem gebruikt voor warm water of verwarming: de zonnewarmte wordt altijd rendabel ingezet.

Een goede boiler zorgt steeds voor ogenblikkelijk warm water. Onze Paradigma zonnecollecteren zijn de meest optimale keuze als warmtebron voor de opwarming van uw boiler, zowel voor het rendement als voor het milieu mede door het Aqua-principe. De boilers zijn combineerbaar met verschillende warmtebronnen, zowel trage als snelle systemen en garanderen u steeds warm water en dit zonder wachttijd. Onze Paradigma boilers behoren tot de nieuwste generatie, zijn zeer zuinig en compact.

Hoe kies ik de juiste boiler/combibuffer voor mijn gezin/voor mijn toepassing?

Beperkt plaats op dak / in huis? Met onze CPC collectoren kunt u met beperkte aantal m² al heel wat bereiken….ofwel enkel warm water ofwel warmwater én verwarmingsondersteuning

Optimale combibuffervaten met of zonder zon

Budget buffervaten met of zonder zon // met of zonder warmwater