Zonnecollector

Verwarmen zonder tarief: elke dag opnieuw

Solar Label Solergy

Op zonnige dagen is iedereen ervan overtuigd dat een zonlichtcollector werkt en opbrengt. Maar rendeert een zonnecollector ook op een bewolkte dag of bij vriestemperaturen? Of krijg je dan lauw water? Wij kunnen u geruststellen.
Alle componenten van een Paradigma AquaPakket zijn zo op elkaar afgestemd, dat de zonne-energie optimaal benut wordt, ook onder minder ideale weersomstandigheden. De integratie van zonnecollectoren in uw verwarmingssysteem garandeert u te allen tijde een optimaal sanitair warmwater comfort. Een koude douche zult u niet krijgen…

De Aqua Plasma is de collector met de hoogste warmte-afgifte op de markt! Dit kan hij alleen zijn dankzij de unieke coating van de vacuümbuizen. Door middel van plasma-technologie wordt een maximale omzetting van lichtenergie in warmte bereikt. Ook de geoptimaliseerde spiegelcoating zorgt voor een nog grotere vermogensprestatie.
Dit werd bevestigd door Solar Keymark, het erkende Europese certifiëringsbedrijf, dat solarthermische producten vergelijkt.

AQUA PLASMA: High-End CPC vacuümbuiscollector

 • Vacuümbuizen
  Elke collectormodule is voorzien van een aantal vacuümbuizen. Een vacuümbuis bestaat uit een binnenste en buitenste glazen buis, die aan de ene zijde half-bolvormig gesloten en aan de andere zijde samengesmolten is (glas-glas verbinding). De tussenruimte is vacuüm geïsoleerd.
 • Omzetting van licht in warmte
  Zonlicht wordt door middel van een milieuvriendelijke, hoog-selectieve laag aan de binnenkant van de vacuümbuizen in thermische energie omgezet.
 • Thermoskanprincipe
  Warmte kan voor langere tijd worden opgeslagen in de collector, aangezien het vacuüm
  tussen binnen- en buitenkant van de vacuümbuis thermisch sluitend is.
 • CPC-spiegel met of zonder plasma coating
  Onder de vacuümbuizen bevindt zich de CPC-spiegel of Compound Parabolic Concentrator. Deze zorgt ervoor dat er altijd een zo maximaal mogelijke hoeveelheid zonlicht op de absorber valt. De parabolische vorm zorgt meteen ook voor een optimale invalshoek waarmee het weerkaatste licht op de vacuümbuis valt. Zo kan men ook op bewolkte dagen gebroken licht (diffuus licht) in warmte omzetten.
 • Plasmatechnologie
  Met de Aqua Plasma Vacuümbuiscollector heeft Paradigma de hoogste efficiëntie opnieuw verbeterd: iedere vacuümbuis heeft een innovatieve speciale plasma coating gekregen, waardoor een maximale omzetting van lichtenergie in warmte kan plaatsvinden.
 • Uitbreidbaar
  De collectoren zijn in vier groottes beschikbaar, dit voor een ideale dakbenutting, hetzij plat of hellend dak en elke module is uitbreidbaar.
 • Lange levensduur
  Hoogwaardige materialen garanderen een langere levensduur, hogere efficiëntie en tegelijkertijd een kortere ecologische terugverdientijd

Op onze downloadpagina vindt u alle Paradigma informatie. U kan ze downloaden door te klikken op het icoontje van de informatiedrager die u wenst door te nemen. Niet gevonden wat u zocht? Wenst u meer informatie? Aarzel niet en contacteer ons. Wij helpen u met veel plezier verder!

De folders en fiches zijn op schermkwaliteit opgeslagen. Hogere kwaliteit nodig? Geef ons even een seintje.